ZdroweOleje w przewodniku kulinarnym Gault & Millau


Nasze ZdroweOleje wśród znalazły się 80 produktów regionalnych wyróżnionych przez polską edycję przewodnika
kulinarnego Gault & Millau!

Przewodnik Gault&Millau PolskaGault & Millau [go e mijo] to jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych na świecie  przewodników kulinarnych. Został założony w 1965 roku we Francji przez dwóch znanych krytyków kulinarnych Henri’ego Gault’a i Christian’a Millau. Systemem punktów i czap kucharskich ocenia i honoruje restauracje oraz szefów kuchni. Opisuje także i ocenia nietuzinkowe hotele oraz najlepsze produkty spożywcze charakterystyczne dla danego regionu. Przewodnik jest obecny w dziewięciu krajach świata. Do tego elitarnego grona w 2014 dołącza także Polska.

Inspektorzy, wyszkoleni w profesjonalnej degustacji, przejechali dziesiątki tysięcy kilometrów, odwiedzili i przetestowali setki miejsc. W przewodniku przedstawiająt te najlepsze.

W przewodniku zarekomendowano 250 restauracji w całej Polsce, ponad 90 hoteli, 80 produktów regionalnych oraz 40 miejsc, gdzie można je kupić (w tym Wrocławski Bazas Smakosza). Przewodnik do nabycia wyłacznie w Empiku.

Przewodnik Gault&Millau PolskaDziękujemy kulinarnym recenzentom