Loading

W naszym serwisie używamy plików „cookies” (ciasteczka) – małych, tekstowych plików, które zapisywane są na Twoim użądzeniu i pomagają naszej stronie w dostarczeniu lepszych odczuć. Zasadniczo, „cookies” służą zapamiętaniu preferencji użytkownika, zawartości koszyka, a także umożliwić anonimowe zbieranie informacji przez zewnętrzne aplikacje, np. Google Analytics.  Zgodnie ze swoim przeznaczeniem, „cookies” uczynią Twoje przeglądanie naszego serwisu lepszym. Możliwe, że jednak wolałbyś wyłączyć obsługę „cookies” na tej i innych stronach. Najlepszym sposobem na to jest ustawienie odpowiednich preferencji w Twojej przeglądarce. Proponujemy zapoznać się z pomocą dołączoną do Twojej przeglądarki lub odwiedzenie strony the About Cookies website, która oferuje wskazówki dla wszystkich nowoczesnych przeglądarek.

Chociaż chętnie byśmy tego nie robili ale w celu realizacji Państwa zamówień zmuszeni jesteśmy przetwarzać Państwa dane osobowe. Podanie tych danych jest dobrowolne i odbywa się w momencie złożenia zamówienia albo założenia konta w naszym sklepie. Dane osobowe przypisane do konta użytkownika możecie Państwo samodzielnie edytować, a także usuwać. Dane osobowe przesłane do nas bez założenia konta możemy Państwu na żądanie udostępnić, a także je usunąć z archiwum.

Przywiązujemy szczególną uwagę do ochrony danych osobowych. Serwis działa na serwerach w profesjonalnej i bezpiecznej serwerowni czołowego dostawcy usług internetowych w Polsce, która spełnia wszelkie wymagania GIODO związane z przetwarzaniem danych osobowych. Nie będziemy udostępniać ani sprzedawać Państwa danych, możemy jednak je przekazać operatorom logistycznym, kurierom i operatorom płatności internetowych – jeśli konieczne jest to do realizacji zamówienia.

W przypadku gromadzenia danych osobowych przez operatora serwisu są one przetwarzane na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 lub pkt 5 ustawy o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 ze zm.).

Podczas wizyty w serwisie automatycznie zbierane mogą być informacje o użytkownikach serwisu, dotyczące danej ich wizyty w serwisie i obejmujące m. in. adres IP, rodzaj przeglądarki internetowej, nazwę domeny, liczbę odsłon, rodzaj systemu operacyjnego, wizyty, rozdzielczość ekranu, liczbę kolorów ekranu, adresy stron internetowych, z których nastąpiło wejście do serwisu, czas korzystania z serwisu. Dane te nie są danymi osobowymi, nie pozwalają także na zidentyfikowanie osoby korzystającej z serwisu.

Zgromadzone przez operatora logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy, służący do prawidłowego administrowania serwisem. Informacje w nich zawarte nie będą ujawniane żadnym innym podmiotom niż operator lub podmioty powiązane z operatorem osobowo, kapitałowo lub umownie. Na podstawie informacji zawartych w tych plikach mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu serwisem. Podsumowania zawierające takie statystyki nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.

W ramach serwisu mogą występować odnośniki do innych stron internetowych. Właściciel serwisu nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach ani za treści tam się znajdujące.

Właścicielem serwisu jest firma Olejarnia z siedzibą przy ul. Leśnej 22, Brzezinki, 55-230 Jelcz-Laskowice, a operatorem serwisu jest firma Visionaire z siedzibą w Opolu przy ul. Kośnego 36/2, 45-056 Opole.

Jeśli mimo wszystko nie chcecie Państwo podawać swoich danych, a chcielibyście zamówić nasze oleje – zapraszamy abyście zamówili je telefonicznie i odebrali samodzielnie płacąc gotówką przy odbiorze.