Loading

Grzanki z pesto z bobu i oleju dyniowego

Składniki:
  • Bagietka 1 szt
  • Olej rzepakowy z olejarni 1 łyżka
  • Świeży bób 100g
  • Olej dyniowy z olejarni 3 łyżki
  • Ocet balsamiczny 1.5 łyżki
  • Przyprawy i dekoracja: sól, płatki parmezanu, kapary
Przygotowanie:

Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany blendujemy z olejem dyniowym z Olejarni, następnie doprawiamy octem balsamicznym i solą.
Bagietkę kroimy w kromki, które podpiekamy na patelni używając oleju rzepakowego z Olejarni.
Złociste grzanki smarujemy pesto i ozdabiamy płatkiem parmezanu i kaparkiem. Ta pożywna przekąska może być świetnym finałem pracowitego dnia.,zalecam asystę Cydru jabłkowego lub kwaśnego wina typu Rieslig, które najlepiej podkreślą ziemisty aromat pesto z bobu na oleju dyniowym z Olejarni.

Dodaj komentarz