Składniki:
- Bagietka 1 szt
- Olej rzepakowy z olejarni 1 łyżka
- Świeży bób 100g
- Olej dyniowy z olejarni 3 łyżki
- Ocet balsamiczny 1.5 łyżki
- Przyprawy i dekoracja: sól, płatki parmezanu, kapary
Przygotowanie:
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany blendujemy z olejem dyniowym z Olejarni, następnie doprawiamy octem balsamicznym i solą.
Bagietkę kroimy w kromki, które podpiekamy na patelni używając oleju rzepakowego z Olejarni.
Złociste grzanki smarujemy pesto i ozdabiamy płatkiem parmezanu i kaparkiem. Ta pożywna przekąska może być świetnym finałem pracowitego dnia.,zalecam asystę Cydru jabłkowego lub kwaśnego wina typu Rieslig, które najlepiej podkreślą ziemisty aromat pesto z bobu na oleju dyniowym z Olejarni.
Olej rzepakowy tłoczony na bardzo zimno
19,00 zł – 175,00 zł
Olej z pestek dyni
50,00 zł