Składniki:
- Cukinia 4 średnie sztuki
- Bakłażan 2 średnie sztuki
- Pomidory 4 średnie sztuki
- Papryka słodka 4 średnie sztuki najlepiej różnokolorowe
- pierś lub udziec z indyka 200 g
- Olej rzepakowy z olejarni 5 łyżek
- Przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy, chili
Przygotowanie:
Do odpowiedniego naczynia, może być stara, niebieska gęsiarka, wlewamy olej rzepakowy z olejarni a następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa z czosnkiem i dusimy.
Na drugiej patelni podsmażamy pokrojonego w cienkie paski indyka, przyprawiamy mięso solą, pieprzem i chili. Dodajemy całość do warzyw i dusimy jeszcze chwilę.
Całe danie przyprawiamy sosem sojowym, dodatkowo chili i pieprzem, można dodać białego wina. Dobrze aby leczo przygotować kilka godzin przed podaniem aby się przegryzło. Kiedy danie wystygnie na wierzch wypłynie olej rzepakowy z olejarni, próbując małą łyżeczką poczujemy jego organiczny, mocno ziemisty smak.
Warning: Undefined variable $position in /var/www/vhosts/zdroweoleje.pl/httpdocs/wp-content/themes/scara/woocommerce/content-product.php on line 31
Warning: Undefined variable $position in /var/www/vhosts/zdroweoleje.pl/httpdocs/wp-content/themes/scara/woocommerce/content-product.php on line 59
Warning: Undefined variable $position in /var/www/vhosts/zdroweoleje.pl/httpdocs/wp-content/themes/scara/woocommerce/content-product.php on line 59
Warning: Undefined variable $position in /var/www/vhosts/zdroweoleje.pl/httpdocs/wp-content/themes/scara/woocommerce/content-product.php on line 115
Olej rzepakowy tłoczony na bardzo zimno
Warning: Undefined variable $rating in /var/www/vhosts/zdroweoleje.pl/httpdocs/wp-content/themes/scara/woocommerce/content-product.php on line 328
20,00 zł – 184,00 zł